Online-pelit

199292-slot-machine-detail (1)Internetin ja tietokoneiden kehittyminen on moninkertaistanut pelimarkkinat sekä online-pelimahdollisuudet. Netin välityksellä on mahdollista pelata yhdessä eri puolilla maailmaa asuvien pelaajien kanssa paikasta ja kellonajasta riippumatta.Yksi suosituimmista online-peleistä on World of Warcraft eli tuttavallisemmin WoW. Tämä Blizzard Entertainmentin kehittämä monen pelaajan verkkoroolipeli sijoittuu fantasiamaailma Azerothiin. Pelaajat ostavat itselleen maksullista peliaikaa ja kehittävät itselleen avatarin eli pelihahmon. Pelihahmolle valitaan rotun, ulkonäkö sekä muita ominaisuuksia. Pelin edetessä pelaajat suorittavat erilaisia tehtäviä ja heidän hahmojensa taidot ja ominaisuudet kehittyvät. Peliin tulee tätä kautta uusia haasteita ajan mittaan.

Autiolla saarella

Toisenlainen roolipeli on CastAway, jossa pelihahmo ajautuu haaksirikon jälkeen saarelle. Saarella hän kohtaa erilaisia vihamielisiä olioita, ongelmista kärsivän kylän sekä hauskan vihreän otuksen, josta tulee hahmon lemmikki. CastAway on muodoltaan hieman yksinkertaisempi kuin esimerkiksi World of Warcraft. Pelihahmolla on silti tässäkin pelissä monenlaisia vastuksia selvitettävänä. Pelissä voi myös muun muassa kasvattaa hirviöiden poikasista itselleen lemmikkejä, jotka auttavat tiukoissa paikoissa.

Kasino kotisohvalla

Roolipelien lisäksi vanhat kestosuosikit pitävät yhä pintansa Internetin valtakunnassa. Bingo on pitänyt pintansa vuosikymmenien ajan ja mahdollisuus pelata netissä on tuonut sen monien uusien pelaajien ulottuville. Koneella pelattaessa mikään numero ei varmasti mene ohi ja halutessaan voi pelata vaikka yksinkin. Pokerin pelaaminen on yhtä helppoa. Se onnistuu muutamalla klikkauksella suoraan selaimen kautta. Pelejä pelataan reaaliaikaisesti oikeiden vastustajien kanssa. Harjoittelun voi kuitenkin aloittaa virtuaalirahalla ja siirtyä vasta taitojen ja itsevarmuuden kasvaessa käyttämään oikeita panoksia.

Jalkapallon ystäville

FIFA on EA Sports:in julkaisema sarja jalkapallosimulaatiopelejä, joita on ilmestynyt jo vuodesta 1993. Sarja on jalkapallon kansainvälisen kattojärjestön, FIFA:n, hyväksymä. Pelin eri versioissa onkin mukana maailman huippujoukkueita sekä -pelaajia. Uusimman FIFA 15 -pelin kannessa esiintyy Lionel Messi, joka on tällä hetkellä pelisarjan keulakuva. Jalkapallon ystävät arvostavat uusia ominaisuuksia kuten pelaajien parempaa ohjattavuutta, päivitettyjä pelistrategioita, uusia grafiikoita sekä elävän katsomon luomaa tunnelmaa. Pelistä löytyy myös FIFA World -versio, jota pelataan verkossa livenä. Näin jalkapallon harrastajat voivat yhdessä elää yhä uudelleen ikimuistoisimmat ottelut tai rakentaa aivan uusia taktiikoita.